چرا باید فریمورک django را یاد بگیریم؟
سلام خدمت شما کاربران عزیز وبسایت pyplus.net.
به نظر شما دلیل ایجاد فریمورکها از جمله فریمورک django چه چیزی بوده است؟ وجود فریمورکها کار توسعه برنامهها را به شدت افزایش میدهند؛ django یکی از فریمورکهای زبان پایتون در زمینه توسعه وب است، که علاوه بر سرعت بخشیدن به اجرای پروژهها، امنیت آنها را نیز به خوبی تامین میکند.
در این بخش از مقالات پایپلاس (pyplus)، به علت یادگیری فریمورک جنگو خواهیم پرداخت.
فریمورک جنگو (django) چیست؟
فریمورک django باعث افزایش سرعت در کد نویسی و امنیت بیشتر در وبسایتها میشود
django یکی از محبوبترین فریم ورک های زبان پایتون در زمینه توسعه وب میباشد که در سال ۲۰۰۳ عرضه شده و بر پایه الگوی طراحی Model View Template (MVT) ایجاد گشته است.
از فریمورک django برای توسعه سایتهای که سرعت و امنیت برای آنها خیلی اهمیت دارد، استفاده میشود؛ همچنین فریمورک جنگو به صورت رایگان و اپن سورس در دسترس میباشد.
از جمله سایتهای معروفی که از این فریمورک قدرتمند استفاده کردهاند میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
- Mozilla
- Bitbucket
- National Geographic
از فریمورک جنگو برای توسعه پروژههای فراوانی میتوان بهره گرفت که به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد:
- ابزارهای تحلیل داده
- سیستم مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM)
- سیستم مدیریت ارتباط میان کسب و کارها (B2B)
- بسترهای مالی
- وباپلیکیشنهای موبایلی
- سیستم مدیریت اسناد
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله معرفی فریم ورک جنگو را مشاهده کنید
مزایای فریمورک django
- همه کاره قدرتمند: تقریباً هر نوع وبسایتی که مدنظر دارید ( از سیستمهای مدیریت محتوا بگیر تا شبکههای اجتماعی و …) توسط فریمورک django قابل پیادهسازی است.
- امنیت بالا: یکی از اساسیترین ملاکها برای سنجش قدرت یک فریمورک، امنیت کدهای آن است، که فریمورک django در این زمینه بسیار پرقدرت و عالی ظاهر شده است.
به عنوان مثال سیستم احراز هویت جنگو برای مدیریت کردن رمزهای عبور و نامهای کاربری از یک روش بسیار امن استفاده میکند.
همچنین این فریمورک در برابر حملات هکرها که از روشهای متعددی استفاده میکنند مانند sql injection یا cross-site request forgery و … بسیار قدرتمند و قابل اطمینان عمل مینماید. - مقیاسپذیری: توسعهدادن و پشتیبانی کردن از پروژههای بزرگ و کوچک با هر حجم اطلاعات و ترافیکی با فریم ورک django به راحتی امکانپذیر است.
و همین امر سبب استفاده بسیاری از سازمانهای معروف از فریمورک جنگو برای پیادهسازی ایدههایشان بوده است. - قابلیت نگهداری: تکرار کدها در جنگو جایی ندارد و همین امر سبب کاهش کدنویسی میشود.
همچنین کدهای جنگو براساس الگوهای طراحی ایجاد شدهاند و این یعنی ایجاد کدهایی که قابلیت استفاده مجدد و نگهداری کردن را دارند.
- قابل حمل بودن: برنامههای نوشته شده با فریمورک django بر روی بسترهای زیادی مانند لینوکس، ویندوز، مک قابل اجرا هستند بدون اینکه به یک سرور خاصی وابسته باشند.
- توانایی کار با دیتابیسهای مختلف: جنگو قابلیت کار با انواع پایگاه دادهها مانند Oracle، MySQL، SQLite و … را دارد؛ در ضمن میتوان از چند دیتابیس به صورت همزمان در پروژههایی که با جنگو پیادهسازی شدهاند نیز استفاده کرد.
- سئو (SEO): فشردهسازی فایلهای css و javascript برای لود سریعتر صفحه سایت به کمک ماژول Django SEO Framework امکانپذیر است.
همچنین برای آدرس دهی صفحات در جنگو از URL استفاده میشود که سبب بهبود سئو و بهینه سازی سایت میگردد. - پشتیبانی: تعداد بسیار زیادی از برنامهنویسان جنگو عضو انجمنها هستند، که در صورت رخ دادن مسالهای، به راحتی سوال شما را پاسخ خواهند داد.
- یادگیری ماشین: پایتون کتابخانههای متعددی برای ماشین لرنینگ دارد مانند NumPy و PyTorch که فریمورک django با این کتابخانهها به خوبی سازگار است.
همچنین جنگو با داشتن ویژگیهای آماری، محاسباتی، رگرسیون و پیشبینی علاوه بر ایجاد بستری مناسب جهت توسعه برنامههای هوشمند، کاربرد ماشین لرنینگ را نیز آسان نموده است. - پکیجهای فراوان: توسعهدهندگان این امکان را دارند که به جای کدنویسی، از پکیجهایی که قبلاً توسط توسعهدهندگان دیگر برای کارهای مختلف ساخته شده استفاده نمایند؛ که همین قابلیت در سرعت اجرای پروژهها خیلی تاثیرگذار است.
مقایسه django با laravel
- فریمورک django با زبان پایتون نوشته شده که رایگان و متن باز است، در آن طرف لاراول با زبان php ایجاده شده و مانند جنگو متن باز و رایگان میباشد.
- الگوی طراحی که در جنگو مورد استفاده قرار گرفته Model View Template (MVT) میباشد، و لاراول از الگوی Model View Controller (MVC) بهره گرفته است.
- از نظر سرعت، اجرای کدها در فریمورک جنگو بیشتر از فریمورک لاراول است.
- فریمورک جنگو نسبت به فریمورک لاراول، در زمینه سئو بهتر عمل کرده و برنده این بخش میباشد.
- از نظر امنیت، جنگو برای ایجاد برنامههای کاربردی سازمانی بسیار امن است، و در لاراول خصوصیات امنیتی پایه به صورت خودکار اجرا میگردد.
میزان محبوبیت دو فریمورک جنگو و لاراول در قیاس با هم
جمعبندی
اگر در حوزه توسعه وب فعالیت دارید و دوست دارید که با سرعت بیشتری پروژهها را به پایان برسانید، یا اینکه مبتدی هستید و دوست دارید وارد عرصه توسعه وب شوید، حتماً نگاهی به فریمورک django بیندازید که با زبان دوستداشتنی پایتون نوشته شده است.
فریمورک جنگو با پیکجهای آمادهای که دارد کار توسعه وب را خیلی آسان کرده است؛ برای یادگیری جنگو ابتدا باید با زبان پایتون آشنا شوید که زبانی آسان و قدرتمند میباشد.
برای یادگیری زبان پایتون میتوانید از آموزش زبان پایتون صفر تا صد پایپلاس (pyplus) استفاده نمایید.
مطالب مشابه:
معرفی میکرو فریم ورک فلسک ( flask )
منابع
- https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Learn/Server-side/Django/Introduction
- https://roocket.ir/articles/pros-and-cons-of-django-framework
- https://toplearn.com/blog/3244/%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-django-%D8%B1%D8%A7-%DB%8C%D8%A7%D8%AF-%D8%A8%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%85
- https://7learn.com/blog/what-is-django
- https://blog.faradars.org/%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%d8%ac%d9%86%da%af%d9%88-django/
- https://roocket.ir/articles/django-vs-laravel-a-comparison-of-web-application-frameworks
دیدگاهتان را بنویسید